Stine BosseStine Bosse

Stine Bosse, uddannet fra det Juridske Fakultet i 1987, er en de mest indflydelsesrige kvinder i dansk erhvervsliv. Bosse var fra 2001-2011 administrerende direktør i Tryg og koncernchef for TrygVesta. Financial Times har derfor flere år i træk udpeget Stine Bosse til at være blandt de 10-15 mest magtfulde kvinder i Europa. I dag bestrider Stine Bosse en lang række bestyrelsesposter. Hun er blandt andet bestyrelsformand for Det Kgl. Teater, samt for den grønne tænketank Concito. 

Stine Bosse har blandt andet gjort sig bemærket ved at kombinere en chefstilling med rollen som familiemenneske. I 2009 skrev Jens Christian Hansen og Christian Nørr en personlig erhvervsbiografi om Stine Bosse, hvori hun karakteriseres som en topchef, der forholder sig skarpt til sig selv og sin omverden: Hun kræver retten til at forholde sig, være engageret i samfundet og kæmpe for en bedre verden. En af Stine Bosses hjertesager er integration. Læs her artiklen "Rejsen mod et bedre liv", om Stine Bosse og fire drenge med en plettet straffeattest, der vandrer 120 kilometer sammen på pilgrimsruten ’El Camino’ i Nordspanien.

Det Juridiske Fakultet har indstillet Stine Bosse til titlen som Æresalume.

"Det er en ære for mig at blive udnævnt til æresalumne på Københavns Universitet. Universitetet bærer stolte traditioner og har også vist sig i stand til fornyelse - noget samfundet i den grad har brug for. Vi lever i en tid hvor viden og kompetence er central for velfærdens bæredygtighed i bredeste forstand - derfor er gode stærke universitetsmiljøer helt centralt" - Stine Bosse