Richard C. Levin 

Foto: Michael Marland/YALE
Foto: Michael Marland/YALE

Richard C. Levin er professor i Økonomi. Han er uddannet ved Stanford University og Oxford University, har en ph.d. fra Yale samt æresdoktorgrader fra

Harvard, Princeton, Oxford og Peking. Richard C. Levin har været rektor for KU’s samarbejdsuniversitet i IARU-alliancen (International Alliance of Research Universities), Yale University, siden 1993. Idag er Levin desuden CEO for den berømte udannelsesportal Coursera, der tilbyder gratis online kurser på universitetsniveau verden over.

Som rektor for Yale University har Richard C. Levin især lagt fokus på de videregående uddannelsers muligheder for at sikre bæredygtig udvikling, samt på at udvikle samarbejder mellem universiteter over hele verden.

I forbindelse med IARU-alliancen har Københavns Universitet fået stillet et kontor til rådighed på Yale University, hvor der arbejdes på at styrke universitetssamarbejde på områder som forskning, sommerskoler og fundraising.

Rektoratet på KU skriver i deres indstilling af Richard C. Levin som æresalumne:


”Som rektor for Yale samarbejder Richard Levin aktivt med KU i den internationale alliance af topuniversiteter, IARU, hvor især klimaudfordringer og bæredygtighed udgør fælles fokusområder for KU og Yale. På Yale har man i 2005 etableret et sekretariat for bæredygtighed og udviklet en specifik strategi for brug af alternativ energi, der bl.a. indebærer et øget fokus på et grønt campusmiljø. Richard Levin har været primus motor for, at de amerikanske Ivy League-universiteter nu forpligter sig på konkrete reduktionsmål for drivhusgasser og IARU ligeså.”