Per Pinstrup-Andersen

Norman Borlaug, modtager af Nobels fredspris 1970, har omtalt Per Pinstrup-Andersen som:

”… en af de mest indflydelsesrige økonomer og politikere i dag", samt: "en fremragende talsmand for en effektiv økonomisk politik, der kan transformere landbrugsproduktionen i lande med fødevareunderskud".

I begrundelsen fra Det Biovidenskabelige Fakultet, der har indstillet Per Pinstrup-Andersen til titlen som æresalumne forlyder det:


"Per Pinstrup-Andersen er uddannet jordbrugsøkonom fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole og fandt sig efter end studietid hurtigt godt til rette på den internationale scene, hvor kombinationen af hans landbrugsfaglige baggrund, videnskabelig indsigt og en meget vindende personlighed har bragt ham langt.
Per Pinstrup-Andersen arbejder med økonomisk udvikling med vægt på be­kæmpelse af fattigdom, sult og underernæring i udviklingslandene.
I 2001 modtog Per Pinstrup-Andersen World Food Prize og benyttede selv­følgelig lejligheden til at motivere de rige lande til at forstå og anerkende behovet for ulandsbistand. Samtidig understregede han vigtigheden af at skabe sikkerhed og stabilitet i verdenssamfundet. Ikke blot ved at introducere flere kontrolmekanismer, men ved at forholde sig til den ulige fordeling af rigdom og fødevarer: Man må afhjælpe sult, forvalte naturressourcerne bæredygtigt og sikre demografisk stabilitet."

I dag arbejder Per Pinstrup-Andersen med forskning i fødevare- og ernæringspolitik, analyser af konsekvenserne af globaliseringen for fattigdom, sult og underernæring i udviklingslandene samt etiske aspekter af fødevare- og landbrugspolitikker.