Mads Øvlisen

Mads Øvlisen blev i 2011 udnævnt til æresalumne ved Københavns Universitet. Mads Øvlisen er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet og har haft en lang erhvervskarriere i Novo Nordisk, hvor han sad som administrerende direktør fra 1981- 2000, og siden som bestyrelsesformand.

I Novo Nordisk introducerede Mads Øvlisen miljøregnskab, socialt regnskab og ansvarlighed, og han er dybt engageret i ideen om Corporate Social Responsability.

Dette engagement udfolder sig både nationalt og internationalt, hvor Mads Øvlisen er udpeget som særlig rådgiver for The United Nations Global Compact Board, der har til hensigt at inddrage private virksomheder i løsningen af nogle af de store sociale og miljømæssige udfordringer, som følger med globaliseringen.

I Danmark er Mads Øvlisen formand for Rådet for Samfundsansvar.

Ikke kun i den private sektor har Mads Øvlisen sat sit præg på samfundet. Han var formand for Det Kongelige Teaters bestyrelse fra 2000 til 2007 og formand for Kunstrådet fra 2007 frem til 1. april 2011, og har en stærk holdning til kunstens rolle som fornyer af samfundsdebatten og som øjenåbner til nye virkelighedsforståelser.

Indstillingen af Mads Øvlisen til titlen som æresalumne, begrundes blandt andet med:

"Mads Øvlisens virke favner både en succesfuld erhvervskarriere, social forståelse og omtanke, og en dyb interesse for kulturfeltet. Han er således en god rollemodel og et forbillede for studerende og kandidater fra Københavns Universitet, da den faglige dygtighed og de fremragende resultater går hånd i hånd med et bredt samfundsudsyn og -engagement."