Lykke Friis

 

Lykke Friis

 

Lykke Friis blev i 2010 udnævnt til æresalumne på Københavns Universitet.

Den tidligere minister og Venstre-politiker har sideløbende sin politiske karriere spillet en stor rolle i udviklingen af Københavns Universitet. Hun var prorektor fra 2006 til 2009 og igen fra 2013 til 2018. I den første periode fungerede hun ligeledes som den første bestyrelsesformand for Alumneforeningen, og hun har derfor i høj grad bidraget til Alumneforeningens vækst og fremdrift. 

Lykke Friis blev udnævnt til posten som klima- og energiminister og minister for ligestilling i Lars Løkke Rasmussens regering fra 2009-11. Desuden sikrede hendes ekspertise i EU-forhold hende også positionen som EU-ordfører fra 2011-2013. Friis har gennem årene udgivet en række videnskabelige artikler om emnet og har undervist i internationale og europæiske forhold på både KU og CBS.

Bestyrelsen for KU's alumneforening begrundede indstillingen af Lykke Friis til æresalumne således:

"Lykke Friis har i sine næsten fire år som prorektor for Københavns Universitet været en stærk drivkraft i universitetets bestræbelser på at åbne sig mere over for omverdenen og hun har ikke mindst i kraft af sit store netværk været med til at styrke KU's relationer til erhvervslivet. Hun har med stort held arbejdet på at gøre Københavns Universitet mere synligt i forbindelse med store aktuelle begivenheder, f.eks. med en række begivenheder og events omkring det amerikanske præsidentvalg i 2008.

Lykke Friis var en af initiativtagerne til KU's Alumneforening, og hun fungerede som en inspirerende og visionær formand for Alumneforeningens bestyrelse indtil sin fratræden som prorektor 24. november 2009.
Endelig har Lykke Friis løftet ansvaret for udvikling af universitetets uddannelser og gjort en stor indsats for studiemiljøet på Københavns Universitet."