Lykke Friis

 

 

Tidligere minister og Venstre-politiker, Lykke Friis har sideløbende sin politiske karriere spillet en stor rolle i udviklingen af Københavns Universitet. Hun genoptog nyligst posten som prorektor i 2013, som hun også besad i 2006-09. I løbet af samme periode fungerede hun ligeledes som første bestyrelsesformand for Alumneforeningen, og hun har derfor i høj grad bidraget til Alumneforeningens vækst og fremdrift. 

Lykke Friis blev udnævnt til posten som klima- og energiminister og minister for ligestilling i Lars Løkke Rasmussens regering fra 2009-11. Desuden sikrede hendes ekspertise i EU-forhold hende også positionen som EU-ordfører fra 2011-2013. Friis har gennem årene udgivet en række videnskabelige artikler om emnet og har undervist i internationale og europæiske forhold på både KU og CBS.

Bestyrelsen for alumneforeningens begrundede indstillingen af Lykke Friis til Æresalumne således:

"Lykke Friis har i sine næsten 4 år som prorektor for Københavns Universitet været en stærk drivkraft i universitetets bestræbelser på at åbne sig mere over for omverdenen og hun har ikke mindst i kraft af sit store netværk været med til at styrke KU's relationer til erhvervslivet. Hun har med stort held arbejdet på at gøre Københavns Universitet mere synligt i forbindelse med store aktuelle begivenheder, f.eks. med en række begivenheder og events omkring det amerikanske præsidentvalg i 2008.

Lykke Friis var en af initiativtagerne til KU's Alumneforening, og hun fungerede som en inspirerende og visionær formand for Alumneforeningens bestyrelse indtil sin fratræden som prorektor 24. november 2009.
Endelig har Lykke Friis løftet ansvaret for udvikling af universitetets uddannelser og gjort en stor indsats for studiemiljøet på Københavns Universitet."