Jan Leschly

Jan Leschly

”Et selverklæret konkurrencemenneske, som fortsat er et af de få eksempler på en dansker, der er nået til tops i udlandet - i udenlandske virksomheder, vel at mærke. En mand, der for alvor skabte sig en global karriere, længe før begrebet blev opfundet.”, sådan skriver Epn.dk i et portræt af Jan Leschly.

Som tennisspiller spillede Jan Leschly sig ind på verdensranglistens 10. plads i 1967. Sideløbende med tenniskarrieren uddannede han sig til cand.pharm. og civiløkonom. Efter tenniskarrieren strøg han direkte til tops i den danske medicinalindustri. Som kun 34-årig blev Jan Leschly medlem af koncerndirektionen hos Novo Nordisk. I 1979 rejste han til USA og blev topchef for Squibb Corporation, inden han fra 1994 til 2000 stod i spidsen for SmithKline Beecham, en engelsk medicinalvirksomhed, der rangerede blandt verdens 20 største selskaber.

I dag administrerer Jan Leschly fonden Care Capital, som han selv har været med til at stifte i 2000. Care Capital er en jointventure kapitalfond, der investerer i biotekfirmaer verden over.