Eskild Balschmidt Ebbesen

Eskild Balschmidt Ebbesen

Eskild Ebbesen er uddannet cand.scient. i Human Fysiologi fra Københavns Universitet. Eskild Balschmidt Ebbesen har desuden flere toppræstationer i letvægtsroning bag sig. Siden 1994, har han været letvægtsroer i "Guldfireren", og her været med til at vinde ni guldmedaljer ved VM og OL - senest ved OL 2008 i Beijing. 

Ud over at Eskild Ebbesen er verdens mest vindende letvægtsroer, har han også verdensrekorden i roning på land og har deltaget i og vundet tre verdensmesterskaber siden 1993.

Udover sin karriere som roer har Eskild Ebbesen siden 2001 arbejdet med sundhedstest og motivation af virksomhedsmedarbejdere gennem sundhedsfremmende projekter. Derudover driver han en foredragsvirksomhed, hvor han taler om emner så som livsstil, træning og motivation.

Institut for Idræt, der har indstillet Eskild Ebbesen til titlen som Æresalumne, begrunder dette med:


”I forlængelse af sin uddannelse som cand.scient. i human fysiologi og sideløbende med sin eliteidrætskarriere har Eskild Ebbesen arbejdet professionelt med foredrag og rådgivningsvirksomhed om træning og sund livsstil. Han favner meget bredt som kommunikator og formår at få sit budskab ud. Med sit eksempel er Eskild Ebbesen en fornem ambassadør for såvel eliteidræt som motion og sund livsstil."