Corinna Cortes 

Normalt har den danskfødte topforsker Corinna Cortes sin daglige gang på Googles direktionsgang i New York, hvor hun er ansvarlig for Google Research. Men den 27. september 2014 vendte hun hjem til den danske hovedstad for at blive udnævnt til æresalumne ved Københavns Universitet til Alumnernes Dag 2014.

Corinna Cortes er som Head of Google Research i New York et godt eksempel på, hvor godt KUs alumner står sig på det globale arbejdsmarked. Hun er som frontfigur i Googles forskningsafdeling med til at ændre den måde, hvorpå vi verden over oplever og anvender søgemaskiner hver eneste dag. 

Og hendes forskning har og vil ændre den måde, internettet fungerer på. Især er hun kendt for sine bidrag til teorien om Support Vector Machines, for hvilke hun i 2008 modtog Paris Kanellakis Theory and Practice Award. 

Efter at have opnået sin kandidatgrad i fysik og matematik fra Niels Bohr instituttet blev hun i 1989 ansat i AT& T Bell Labs, hvor hun i 2000 blev tildelt AT & T Science and Technology Medal. Hun blev i AT & T, indtil hun i 2003 blev ansat i Google. Samtidig opnåede hun sin ph.d.-grad i datalogi fra University of Rochester i 1993.

Corinna Cortes har beholdt sin tilknytning til Københavns Universitet, og blev i 2011 ansat som adjungeret professor på Datalogisk Institut. I forbindelse hermed udtrykte hun sin stolthed over at have læst på KU til Universitetsavisen.

Corinna Cortes blev indstillet til titlen som æresalumne af Det Natur- og biovidenskabelige Fakultet, som blandt andet begrundede deres indstilling med følgende:
"Med udnævnelsen af Corinna Cortes får Københavns Universitet en æresalumne, der har været i stand til at sætte sig i front for udviklingen af internettet og som uden tvivl allerede og i høj grad fremover kommer til at have betydning for oplevelsen og udviklingen af internettet verden over. Samtidig sættes fokus på, hvor internationale KUs alumner er, da Corinna Cortes er bosiddende og arbejder i New York". 

Thomas Bjørnholm, som er formand for Alumneforeningen og prorektor for forskning og innovation, supplerer:

Corinna Cortes er som Head of Google Research i New York et eksempel på, hvor godt KU’s alumner står sig på det globale arbejdsmarked. Med udnævnelsen af Corinna Cortes får Københavns Universitet en æresalumne, der har været i stand til at sætte sig i front for udviklingen af internettet, og som uden tvivl allerede og i høj grad fremover kommer til at have betydning for oplevelsen og udviklingen af internettet.”

Læs også pressemeddelesen om Corinna Cortes’ kåring som æresalumne her.