Et lille udpluk af danske politikere, der er uddannet fra Københavns Universitet

Ida Auken Cand.Theol (2006)

Ida Auken er folketingsmedlem for Radikale Venstre og har været det siden 2014. Ydermere er hun bl.a. Erhvervs og IT ordfører for partiet. Efter endt uddannelse på Københavns Universitet, var hun ekstern lektor på Det Teologiske Fakultet fra 2006 til 2007.

Læs mere om Ida Auken her.

Mogens Lykketoft Cand.polit (1971)

Studiets kombination af politik og økonomi udstak kursen for en lang karriere på Christiansborg, hvor Mogens Lykketoft både har været Finansminister, Udenrigsminister og formand for Folketinget. I juni 2015 blev Lykketoft valgt som formand for De Forenede Nationers generalforsamlings.

Læs et længere alumne-portræt med Mogens Lykketoft her.

Jan Ejnar Jørgensen Cand.jur (1995)

Jan E. Jørgensen er folketingsmedlem for Venstre og rådmand i Frederiksbergs kommunalbestyrelse. Han er desuden venstres indfødsretsordfører og menneskerettighedsordfører, og har bl.a. været ordfører på lovforslaget om dobbelt statsborgerskab. Jørgensen har førhen været advokat hos Horten og arbejdet med offentlig ret.

Læs mere om Jan E. Jørgensen her.

Benedikte Kiær Cand.scient.pol (2001)

Benedikte Kiær har været folketingsmedlem og repræsenteret Det Konservative Folkeparti fra 2011 til 2013, hvor hun bl.a. har været Socialminister. Hun er i dag Helsingør kommunes Borgmester. Kiær har en Bsc i kemi og en kandidatgrad i statskundskab.

Læs mere om Benedikte Kiær her.

Holger K. Nielsen Cand.mag i dansk og samfundsfag (1979)

Holger Kirkholm Nielsen er politiker fra Socialistisk Folkeparti og en af de 179 folketingsmedlemmer. Nielsens politiske karriere startede året efter han dimitteret fra Københavns Universitet i 1979 og har siden da været politisk aktiv. Under Thorning-regeringen var han udenrigs- og skatteminister og har desuden være partiformand fra 1991-2005.

Læs mere om Holger K. Nielsen her.

Sophie Hæstorp Andersen Cand.scient.pol (2006)

Sophie Hæstorp Andersen er uddannet statskundskaber og har siden 2014 været regionsrådsformand i Region Hovedstaden. Sophie Hæstorp Andersen var indtil april 2013 Socialdemokraternes sundhedsordfører og startede sit politiske virke allerede i 1994 som formand for DSU i Gladsaxe.

Læs mere om Sophie Hæstorp Andersen her.

Lars Løkke Rasmussen Cand.jur (1992)

Lars Løkke Rasmussen er nuværende Statsminister. Som bare 22-årig blev han Landsforman for Venstres Ungdom, og siden da er hans politiske karriere gået stødt fremad. Rasmussen blev formand for Venstre i 2009, hvor han ligeledes blev udnævnt statsminister for første gang.

Læs mere om Lars Løkke Rasmussen her.

Magrethe Vestager Cand.polit (1993)

Magrethe Vestager er nuværende EU-kommissær for Konkurrence hos Europa kommissionen. Hun arbejder bl.a. med vækst, beskæftigelse og det digitale indre marked. Vestager startede sin karriere som fuldmægtig i Finansministeriet og har siden 1988 været politisk engageret. Hun har tidligere været Radikale venstres partiformand samt Undervisningsminister.

Vestager er udnævnt til årets æresalumne 2018.

Læs mere om Magrethe Vestager her.

Søren Pind Cand.jur (1997) 

Søren Pind har haft interesse for dansk politik siden 90’erne, og er tildligere Uddannelses- og Forskningsminister under Løkke-regeringen. Udover den parlamentariske karriere, har Søren Pind været ekstern lektor og manuduktør på Københavns Universitet.

Læs mere om Søren Pind her.

Brian Mikkelsen Cand.scient.pol (1993)

Brian Mikkelsen er tidligere folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti. I sommeren 2018 stoppede Mikkelsen som erhvervsminister og meldte sig sideløbende ud af folketinget tilfordel for stillingen som ny administrerende direktør i Dansk Erhverv. Mikkelsense Politiske karriere startede i 90’erne og har siden 1994 været medlem af folketinget.Han er uddannet økonom fra KU og har tidligere arbejdet hos IBM.

Læs mere om Brian Mikkelsen her.

 
Er du også alumne fra Københavns Universitet? Klik her for at blive en del af KU's alumnenetværk.