Vi har fundet 10 mediemennesker, der alle er alumner fra Københavns Universitet

Maria Rørbye Rønn
Cand.jur (1990)

Maria Rørbye Rønn startede sin karriere i dansk politik men har siden 1995 haft sin daglige gang i Danmarks Radio. 6 år efter sin ansættelse blev hun chef for DR Jura og i oktober 2010 blev hun konstitueret generaldirektør, hvilket i februar 2011 blev til en permanent stilling som chef for Danmarks Radio.

Find Maria Rørbyr Rønn på LinkedIn her.

Clement Kjersgaard
Ba i Scient.pol (2002)

Clement Kjersgaard er studievært, redaktør, bladudgiver og alumne fra Statskundskab (Københavns Universitet) samt Philosophy, Politics and Economics (University of Oxford).

I 2010 grundlagde han magasinet RÆSON, som han stadig udgiver og i 2011 søsatte han “Vidensfestival”, som han stadig er leder af.

Clement Kjersgaard optrådte ved Alumnernes Dag i 2016.

Merete Eldrup
Cand.polit (1988)

Merete Eldrup har med sin kandidat i økonomi fra Københavns Universitet en fortid i dansk politik. Hun har været direktør i JP/Politikkens Hus fra 1997 – 2007, men overtog i 2007 jobbet som adm. direktør i TV 2. I 2015 blev hun udnævnt til Årets Kvindelig Bestyrelsesmedlem af Women’s Board Award.

Du kan læse et længere alumneportræt med Merete Eldrup her.

Martin Krasnik
Cand.scient.pol (1998)

Martin Krasnik er uddannet på statskundskab, men har brugt det meste af sin karriere i den journalistiske verden. Som 27-årig blev han medlem af chefredaktionen på Weekendavisen efter nogle år som korrespondent i Jerusalem og London. Siden har han taget turen til TV på DR2 og sidenhen tilbage til Weekendavisen, hvor han overtog hvervet som chefredaktør efter Anne Knudsen.

Find Martin Krasnik på LinkedIn her.

Keld Reinicke
Cand.phil. i film, tv og kommunikation (1995)

Keld Reinicke er en af Danmarks mest erfarne tv-folk. Han har medvirket til opstarten af DR2, TV 2 ZULU og TV 2 Charlie og arbejder i dag med strategisk udvikling inden for digitalt indhold. Derudover producerer og udvikler Reinicke tv-koncepter, som udviklingschef for et mindre selskab, der bl.a. står bag TV2s “Natholdet”.

Find Keld Reinicke på LinkedIn her.

Divya Das
Cand.scient i geografi (2003)

Divya Das fuldførte sin uddannelse som geograf i 2003 med specialet "Dansk Landbrug i 2010 - en kvantitativ fremskrivning og kvalitativ vurdering". Hun er dog bedst kendt for sin TV-karriere som startede på Danmarks Radio i 2003 hvor hun var TV-meteorolog indtil 2006. Vejrkortet blev udskiftet med et skrivebord hos TV 2 NEWS samme år, hvor hun blev fast nyhedsvært da nyhedskanalen gik i luften.  Siden september 2017 har hun reporteret for TV 2 NEWS fra London.

Divya Das har tidliget anmeldt i Alumneforeningen Bogsalon.

Bo Lidegaard
Cand.mag i historie (1984)

Bo Lidegaard er uddannet i historie og efter en karriere med mere end 20 år i ministerierne blev han i 2011 udnævnt til ny ansvarshavende chefredaktør for Politiken, der med mere end 400.000 daglige læsere er Danmarks største trykte avis. I 2016 gav han chefredaktør-staffetten videre til Christian Jensen.

Find Bo Lidegaard på Twitter her.

Anne Knudsen 
Dr.phil (1989)

Anne Knudsen er uddannet antropolog, men er nok mest kendt for sin tid på Weekendavisen, hvor hun var chefredaktør fra 1998 - 2007, hvor an anden alumne, Martin Krasnik, overtog roret. Anne Knudsen er stadig tilknyttet avisen som skribent.

Læs mere om Anne Knudsen her.

Stine Carsten Kendal
Cand.scient.pol (1998)

Stine Carsten Kendal er uddannet fra statskundskab og har siden 2016 været adm. direktør for Dagbladet Information. Inden da har hun bl.a. været innovationsdirektør på Mandag Morgen og direktør i medieudviklingsvirksomheden Kontrabande.

Find Stine Carsten Kendal på LinkedIn her.

Camilla Kjems
BA i retorik (2002)

Camilla Kjems har en bachelor i retorik, som hun siden 2004 bl.a. har brugt i Aller-koncernen, hvor hun nu sidder som chefredaktør på ugemagasinet Femina. Herudover er Camilla Kjems også ansvarshavende chefredaktør for magasinerne Psykologi, Q og Vi Unge.

Find Camilla Kjems på LinkedIn her.

Er du også alumne fra Københavns Universitet? Klik her for at blive en del af KU's alumnenetværk.