Iværksættere

Listen af danske iværksættere med en baggrund fra Københavns Universitet er lang. Vi har har samlet en oversigt over et lille udpluk af alumner fra Københavns Universitet, der har taget vejen fra studierne på KU ud i en verden på egne ben.

Tommy Ahlers Ms.c. Jura (2001)

Tommy Alhers forlod sin trygge tilværelse som konsulent hos McKinsey i 2004, for at starte sin egen virksomhed op. Siden da har han været med til opstart af to andre virksomheder, ZYB og Podio, der begge blev solgt med stor økonomisk gevinst til Ahler og sine investorer. I dag lever Ahlers af, at investerer i en bred vifte af opstartsvirksomheder og var indtil for nyligt involveret i 15 af slagsen. I foråret 2018 blev Ahlers minister for Uddannelses- og forskningsminister for Venstre.

Find Tommy Ahlers på LinkedIn her.

Rasmus Bjerngaard Ba. Psych (2009)

Med bosættelse I bade København og Barcelona, styrer Bjerngaard sine to startups med fuldt overblik. I 2015 startede han sammen med tre andre non-profit organisationen #CPHFTW, der søger at gunstiggøre det københavnske start up-miljø. Bare ét år senere søsatte han virksomheden NextFood.co, der vil innovere måden grøntsager dyrkes på og produceres i den urbane madsektor. Bjerngaard er i dag CEO hos NextFood.co.

Find Rasmus Bjerngaard på LinkedIn her.


Andreas von Buchwald Ms.c. Økonomi (2013)

Andreas von Buchwald er stifter og CEO af vidensbørsen Nordic Knowledge Parteners, tidligere kendt som Mintebi. Virksomheden blev grundlagt i 2015 og grundfilosofien er, at forbinde virksomheder og relevante eksperter uden om traditionelle konsulenthuse.

Find Andreas vonuchwald på LInkedIn her.


Nicolai Frisch Cand.polit (2003)

Nicolai Frisch er tidligere CEO for Danmarks største business website – Euroinvestor.com. I dag er han medstifter af flere forskellige virksomheder bl.a. Acasma, Agera.dk, Dinero og Saxis Virksomhedsbørs. Ifølge eget udsagn ligger Frischs kompetencer i at identificere og forretningsudvikle i mindre virksomheder.

Læs mere om Nicolai Frisch på LinkedIn her.

 


Habib Frost Cand.med (2014)

Som bare 17-årig startede Habib Forst på medicinstudiet ved Københavns Universitet. Det gjorde at han i 2014 kunne kalde sig Danmarks yngste læge i en alder af bare 24 år. Udover at han som en af de få færdiggjorde sit studie på under nummeret tid, startede han sideløbende virksomheden Neurescue, der i dag har flere store investorer med på sidelinjen. Neurescue er en ny form for hjertestarter, der søger for blod til kritiske organer under et hjertestop. Tidligere i år blev Frost tildelt en af de eftertragtede pladser på Forbes’ 30 iværksættertalenter under 30 år – 30 under 30.

Find Habib Frost på LinkedIn her.


Andreas Christian von Heide Cand.jur (2016)

I 2010 opstartede Andreas Christian von Heide tøjmærket Les Deux sammen med en bekendt. Udover iværksætter-eventyret begyndte von Heide sideløbende på jura studiet. Siden da har han haft mange jern i ilden og blev i 2016 færdig som jurist. I samme periode har Les Deux vokset sig større og omfatter nu mere end 400 detailhandlere verden over.

 

Find Andreas Christian von Heide på LinkedIn her.

Susanne Hovmand-Simonsen Cand.mag i kunsthistorie (2008)

Med en kandidat i kunsthistorie virkede det måske ikke oplagt, at Susanne Hovmand-Simonsen skulle drive landbrug, men som bare 21-årig overtog hun sine forældres landbrug på Lolland. Faktisk kom overtagelsen først, og kunsthistorien bagefter. Med forskellige jobs i København hos bl.a. auktionshuset Lauritz i bagagen, vendte Hovmand snuden mod Lolland og landbruget, hvor hun anvendt sin tillærte forretningssnilde. I dag er landbruget økologisk og sammen med sin mand producerer hun og gården ost og andre mejeriprodukter i verdensklasse.

Læs mere om Susanne og gården her.


Mai Manniche Ba. Film- og medievidenskab og økonomi (2010)

Da Mai Manniche begyndte på sin bachelor i film- og medievidenskab og økonomi, startede hun sideløbende smykkedesignfirmaet JEWELSCPH op. Siden da er smykkevirksomheden blevet en stor succes på det danske marked, og drives i dag sammen med Mais bror, jurist David Manniche.

Find Mai Manniche på LinkedIn her.

Nikolaj Moltke-Leth Cand.scient.soc (2005)

Foruden sin kandidat i sociologi fra Københavns Universitet, er Nicolai Moltke-Leth uddannet kaptajn fra det Danske Jægerkorps. Med begge disse uddannelser i bagagen satte Moltke-Leth sig for i 2007, at udvikle et undervisningssystem hvor ingen unge går tabt. True North er navnet på det, og det bygger på en idé om livsduelighed, der af True North defineres som et effektivt miks af solid faglighed, personligt lederskab og sociale kompetencer. 17.500 unge er allerede hjulpet på vej af virksomheden, der også har udvidet med en True North efterskole i Snaptun uden for Horsens.

 

Læs mere om Nikolaj Moltke-Leth på LinkedIn her.

Christiane Vejlø Cand.mag i medievidenskab (2004)

Christiane Vejlø begyndte sin karriere i telebranchen, hvor hun bl.a. var med til at udvikle og introducere en række digitale apps i tiden før iPhonen. Dette medførte en titel som innovationschef hos teleselskabet 3. I 2009 startede Vejlø sin egen virksomhed, Elektronista, hvor hun som en af Danmarks førende medie- og teknologieksperter yder konsulentarbejde og producerer digitalt indhold til en række platforme. Ydermere er hun chefredaktør og direktør af onlinemagasinet Elektronista.dk, samt radiovært på programmet Elektronista på Radio 24syv. Vejlø kæmper for fokus på kvinder og IT, og at nedbryder fordomme om kvinders manglende interesse for teknologi og digital udvikling.

Find Christiane Vejlø på LinkedIn her.

Er du også alumne fra Københavns Universitet? Klik her for at blive en del af KU's alumnenetværk.

Til toppen