Forskere

Listen af uddannede fra Københavns Universitet, der nu kan kalde sig forskere er lang og mangfoldig. Vi har har lavet en oversigt over et lille udpluk af alumner fra Københavns Universitet, der har taget vejen fra studierne på KU til

Sarah Falk
Cand.scient i molekylær biomedicin (2011)

Ph.D., SUND (2015)
 

På baggrund af sin uddannelse i Molekylær biomedicin fra Københavns Universitet, bruger Sarah Falk sin PostDoc på forskning i kræft. Nærmere bestemt har hun sit fokusområde på kræftinducerede knoglesmerter ved center for neuroscience, hvor hun har forsket siden 2015.

Læs mere om Sarah Falk her.

Mogens Høgh

Cand.scient i matematik-fysik (1981)

Dr.scient

Med et fagligt speciale i komplekse systemer og biofysik, tyer forskere verden rundt til guldkorn fra professor Mogens Høgh. Han er en af de højst citerede forskere i verden, og kan bryste sig med at have mere end 10.000 citationer tilknyttet sit navn. Høgh underviser og vejleder stadig og er tilknyttet Niels Bohr Instituttet. I 2016 blev han præsident for Videnskabernes Selskab. 

Find Mogen Høgh på LinkedIn her.


Klaus Høyer

Cand.scient.anth (2001)

Foruden sin kandidat i antropologi fra Københavns Universitet, har Klaus Høyer en ph.d. fra Umeå Universitet i Medicinsk Etik. Denne specialisering viser sig tydeligt i Høyers forskning, idet han beskæftiger sig med analyser af sundhedsdata. På nuværende tidspunkt er Høyer en del af et ERC-financieret forskningsprojekt om brugen af sundhedsdata.

Læs mere om Klaus Høyer her.

David Dreyer Lassen

Cand.polit (1998)
Ph.d. (2002)

Der er ingen tvivl om, at for David Dreyer Lassen har økonomiske modeller og teorier en helt særlig plads. Laasen har dedikeret sit professionelle virke til forskning i politisk økonomi med særlig interesse i hvordan økonomisk politik skabes i praksis. Det vil blandt andet sige hvorledes vælgere bestemmer deres politiske holdninger og præferencer, eller rettere hvad der påvirker deres valg. Foruden sin forskning på universitetet, kan Lassen også findes i avisen Børsen som ugentlig kommentator.

Besøg David Dreyer Lassens egen hjemmesider her.


Peter Lodahl

Ph.d. i Kvantefysik (2000)

Man fristes til at sige, at Peter Lodahl er viet til kvantefysikken. Han har i hvert fald beskæftiget sig intensivt med fysikken siden gymnasietiden. Efter at have gennemført sin Ph.d. ved Københavns Universitet slog Lodahl sine folder internationalt, men vendte i 2011 tilbage til KU på Niels Bohr Instituttet som professor, og hvor han efter kort tid blev leder af sin egen forskningsgruppe, Kvantefotonik. I 2016 modtog Lodahl den præstigefyldte eliteforskerpris, EliteForsk-prisen 2016.

Læs mere om Peter Lodahl her.  

Niels Mailand

Cand.scient. i biokemi (1999)
Ph.d. (2003)

Den var rent tilfælde at Niels Mailand stødte på det protein, der skulle blive omdrejningspunktet for hans fremtidige karriere. Det var nemlig under sine kandidat- og senere Ph.d.-studier på Kræftens Bekæmplse at Mailand fik øjnen op for mekanismerne bag cellens beskyttelse af DNA'et. Således beskæftiger Mailand sig nu med molekylær cellebiologi og driver forskningsgruppen Mailand Group, der undersøger hvordan cellen beskytter det kostbare arvemateriale.

Læs mere om Niels Mailand her.

Ulrik Hvid Mistarz

M. Sc. i Farmaceutisk videnskab (2014)

Ph.d. Proteinanalytisk kemi

Ulrik Hvid Mistarz er på nuværende tidspunkt igang med sit Ph.d.-projekt på Københavns Universitet. Projektet omhandler udviklingen af analysekemiske metoder til, at karakterisere proteiners interaktioner og bindingsflader. Disse metoder muliggøre undersøgelsen af store biologisk relevante protein-protein-komplekser. Ligeledes øges den strukturelle infromation pånået gennem analysen.

Læs mere om Ulrik Hvis Mistarz her.


Merete Nordentoft

Cand.scient.med (1982)
Ph.d. i psykiatri (1994)

Dr.med.  (2007)Merete Nordentoft arbejder som overlæge på Psykiatrisk Center København, hvor hun også leder en forskningsenhed med over 50 forskere tilknyttet, hvor undervisning, forskning og forsøg sikrer et højt læringselement i Merete Nordentofts hverdag. Merete Nordentoft har arbejdet med selvmordsforebyggelse siden 1997 og har en stor aktie i den nationale handlingsplan for forebyggelse af selvmord. Med sit fokus på tidlig indsats har hun haft stor betydning for arbejdet med at mindske antallet af selvmord. 

I 2017 modtog Nordentoft Marie og Agust Krogh Prisen for sit dedikerede arbejde for psykiatrien i Dnamark.  

Læs mere om Merete Nordentoft her.

Lars Rønn Olsen

Ph.d. i bioinformatik (2013)

Lars Rønn Olsen har en ph.d.  fra Københavns Universitet i bioinformatik og forsker i dag ved Danmarks Tekniske Universitet.
Olsens forskning omhandler immunterapi med henblik på kræftbehandling. Projektet foregår i krydsfeltet mellem datalogi, matematisk modellering samt klinisk og molekylærbiologisk forskning. I 2015 blev Olsen udnævnt Danmarks frie forskningsfond (DFF) forskertalent.

Læs mere om Lars RønnOlsen her.

Ditte Boeg Thomsen

Cand.mag. i lingvistik (2012)

Ph.d. (2016)

Ditte Boeg Thomsen har uddannet sig i børns lingvistiske evner, og hvorledes børn danner en verdensforståelse udfra deres sprogkundskaber. Under sin Ph.d. udviddet Thomsen dette forskningsfelt til børn med autisme. Hun er aktiv i den britiske forskningsenhed LuCiD, hvor hun fortsætter sin forskning fra universitetet.

Læs mere om Ditte Boeg Thomsens forskning her.

Er du også alumne fra Københavns Universitet? Klik her for at blive en del af KU's alumnenetværk.