Et lille udpluk af danske forfattere, der er uddannet fra Københavns Universitet.

Suzanne Brøgger
Filosofikum og studier i russisk og fransk (1971,1974)

Suzanne Brøgger, der har studeret både russisk og fransk ved KU, blev æresalumne i 2010. Hendes forfatterskab har angrebet både samlivsformer og menneskers vej ind i erotikken. Da Suzanne Brøgger i 2014 fyldte 70, valgte hun at afslutte sit forfatterskab med tilbageblikket ”SZ”.

Læs mere om Suzanne Brøggers udnævnelse til æresalumne.

Søren Ulrik Thomsen
Exam.art. litteraturvidenskab og dansk (1982)

Søren Ulrik Thomsen, har i fire årtier udgivet både digt- og tekstsamlinger om alt fra storbymiljøet til religiøse erkendelsestanker. Søren Ulrik Thomsen har vundet en række priser bl.a. Weekendavisens Litteraturpris 1991 og Søren Gyldendal Prisen 2015.

Læs mere om Søren Ulrik Thomsens udnævnelse til æresalumne her.  

Emilia van Hauen
Cand.scient.soc. (2002)

Emilia van Hauen har udgivet flere bøger omkring køn, kvindelighed og kultur. Hun arbejder derudover  som foredragsholder, konceptudvikler, strategisk rådgiver og kommentator

Emilia Van Hauen har tidliget anmeldt i Alumneforeningen Bogsalon.

Amalie Laulund Trudsø
Cand.mag. i dansk (2013)

Amalie Laulund Trudsø debutterede i 2013 med bogen Koordinater, der handler om at flytte til byen – og om at lade byen flytte ind hos sig selv. Siden har den unge forfatter i 2016 skrevet den selvbiografisk roman Sommerhus, der med en families sommerhus i Sejerøbugten som omdrejningspunkt, skildrer en unge piges ferieminder. 

Læs mere om Amalie Laulund Trudsøs forfatterskab her.

Ursula Andkjær Olsen
Cand. Mag. i musikvidenskab (2003)

Ursula Andkjær Olsen har siden sin debut i 2005 udgivet spændende, minimalistisk og musisk lyrik, der uden tvivl har fundet inspiration i tiden på universitetet. Hun vandt i 2006 Dan Turéll prisen og blev i 2017 tildelt Statens Kunstfonds hædersydelse.

Ursula Andkjær Olsen har tidliget anmeldt i Alumneforeningen Bogsalon.

Johannes Møllehave
Cand.theol. (1973)

Johannes Møllehave er uddannet Cand.theol fra Københavns Universitet i 1973. Han er kendt som en produktiv forfatter med sans for både humoren og alvoren samt for hans store evne til at dele ud af sin begejstring for de emner, der optager ham.

Johannes Møllehave blev i 2008 udnævnt som æresalumne ved Københavns Universitet.

Leonora Christina Skov
Mag.kon i litteraturvidenskab (2005)

Leonora Christina Skov debuterede 2003 med romanen Rygsvømmeren. Hendes forfatterskab er kendetegnet af en selvbiografisk vinkel, der belyser og behandler hendes tumultariske opvækst og ungdom. Foruden titlen som forfatter, kan hun skrive både litteraturkritiker og samfundsdebattør på sit CV.

Læs mere om Leonora Christina Skovs forfatterskab her.

Sissel-Jo Gazan 
Cand.scient i biologi (2004) 

Sissel-Jo er uddannet biolog med speciale i dinosaurer. Som femårig sejlede Sissel-Jo Gazan i et par år med sin mor ved Middelhavet og siden har hun rejst i det meste af verden og skrevet sine romaner under fremmede himmelstrøg. Hun debuterede i 1995 med romanen Når man kysser i august og i 2008 udgav hun videnskabskrimien Dinosaurens Fjer, der blev hendes store gennembrud.

Læs mere om Sissel-Jo Gazans forfatterskab her.


Anne-Marie Vedsø Olesen
Cand.med. (1993)

Anne-Marie Vedsø Olesen er oprindelig uddannet læge, men da hun i år 2000 debuterede med den prisvindende historiske roman Salernos sol  valgte hun at skifte karrierespor og har siden da arbejdet fuldtid som forfatter. Anne-Marie Vedsø Olsen udkommer i dette forår med romanen Lucie.

Læs mere om Anne-Marie Vedsø Olesens forfatterskab her.

Jan Sonnergaard
Cand.phil. (1993)

Jan Sonnergaard præsenterede sin omsiggribende debut ”Radiator” i 1997 en prosa, der blev beskrevet som rå halvfemserrealisme. Jan Sonnergaards samfundskritiske forfatterskab havde især fokus på de udstødte og fremmedgjorte. 

Læs mere om Jan Sonnergaards forfatterskab her.

Er du også alumne fra Københavns Universitet? Klik her for at blive en del af KU's alumnenetværk.