Listen af uddannede fra Københavns Universitet, der nu besidder CEO-positioner er lang og mangfoldig. Vi har har lavet en oversigt over et lille udpluk af alumner fra Københavns Universitet, der har taget vejen fra studierne på KU til en stilling som CEO.

Bolette Christensen Cand.psych (1991)

Med sin uddannelse i psykologi fra Københavns Universitet i ryggen, ledte Bolette Christensen slagets gang i Dansk Industri i 17 år. Fra oktober 2011 til udgangen af 2017 har Christensen anvendt sine lederegenskaber og menneskekompetencer hos BØRNEfonden. På nu værende tidspunkt er Christensen bestyrelsesmedlem flere steder.

Mød også Bolette Christensen i Alumneforeningens Bogsalon.

Lars Rebien Sørensen Cand.Silv (1981)

Lars Rebien Sørensen er bedst kendt for sit virke som topchef i medicinalkoncernen Novo Nordisk. Her var han administrerende direktør fra 2000 til 2016, og har foruden det bestridt forskellige andre store stillinger hos medicinalkoncernen siden han begyndte i 1982. I både 2015 og 2016 blev Rebien udnævnt som værende verdens bedste topchef af Harvard Business Review. I foråret 2018 blev det meldt ud, at Rebien udnævnes til ny formand for Novo Nordisk Fonden.


Kaare Danielsen Cand.scient matematik-datalogi (1986).

Det hele begyndte med en fire kilobyte chip et sted i Californien i 1982. Ud fra den skabte den dengang 20-årige Kaare Danielsen en skakcomputer, der gav ham den vind i sejlene og mod i sindet til at vove sig ud på egne forretningsmæssige ben. Med penge fra salgene af skakcomputeren udviklede Danielsen en af verdens første online jobportaler – Jobindex. Siden sin opstart i 1996 er Jobindex vokset stødt, og hjulpet en stadig stigende mængde af mennesker med at komme ud på jobmarkedet. 

Læs mere om Kaare Danielsen på hans LinkedIn her.

Signe Lopdrup Cand.mag i litteratur og moderne kultur (2000)

Signe Lopdrup har siden 2012 været ansat i Roskilde Festival-gruppen og siden 2016 som administrerende direktør. Hun har tidligere været leder af Copenhagen Jazz Festiva og direktør i Jazz Housel, men sidder nu i spidsen for en af Nordeuropas største musikfestivaler.

Læs mere om Signe Lopdrup på hendes LinkedIn her.


Jørgen Elmeskov Cand.polit (1981)

Kort efter sin afsluttende eksamen fra Københavns Universitet blev Jørgen Elmeskov ansat i OECD hvor han besad en række forskellige stillinger, blandt andre fungerende cheføkonom samt vicecheføkonom. Topøkonomen havde sit virke i OECD i 27 år. Herefter fulgte et skift til Danmarks Statistik hvor Elmeskov nu fungerer som Rigsstatistiker.

Find Jørgen Elmeskov på LinkedIn her.

Morten Hesseldahl Cand.phil (1997)

Morten Hesseldahl har sin erhvervsmæssige historie i det danske kulturliv, hvor han bl.a. har bestridt stillingerne kulturdirektør i DR samt administrerende direktør hos Dagbladet Information og teaterchef for Det Kongelige Teater. Han blev i 2018 udnævnt til ny direktør i Gyldendal. Ydermere er Hesseldahl forfatter til en række romaner og tegnerserier.

Læs mere om Morten Hesseldahl her.

Helle Bro Cand.mag i dansk og psykologi (1998)

Helle Bro er direktør i BRO Kommunikation, som hun startede for snart 20 år siden. Hun arbejder med strategi-, team- og ledelsesudvikling i store danske og internationale virksomheder. Helle fungerer desuden som sparringspartner og rådgiver for executives.

Find Helle Bro på LinkedIn her.


Annette Hartvig Larsen Cand.agro (1989)

Annette Hartvig Larsen er uddannet agronom i 1989 og har siden 2002 været ansat som direktør og senere som administrerende direktør for og medejer af internetvirksomheden Aarstiderne A/S.

Læs et længere alumne-portæt med Annette Hartvig Larsen her.

Carsten Toft Boesen Cand.scient. i geologi (1985)
Carsten Toft Boesen er uddannet geolog og har siden år 2000 været adm. direktør i ingeniørfirmaet Niras. Her leder han en virksomhed med 2200 ansatte på 42 kontorer i 21 lande, der bl.a. beskæftiger sig med byggerier, infrastrukturprojekter og projekter i udviklingslande.
Carsten Toft Boesen har desuden en MBA fra Henley Business School.

Find Carsten Toft Boesen på LinkedIn her.

Nikolaj Wendelboe Cand.polit (2002)

For Nikolaj Wendelboe har lysten til hele tiden at gøre det bedre drevet ham frem i erhvervslivet, og det med en hast kun få kan følge med. Som bare 30-åring besad han posten som finansdirektør i NNIT (Novo Nordisk IT) og blev i 2007 tildelt en plads i Berlingske Business Magasins Talent 100. I 2012 rykkede Wendelboe teltpælene op og skiftede til trafikselskabet Arriva og blev to år senere udnævnt til CEO i Arriva. I 2015 søsatte Wendelboe elbil-konceptet DriveNow i København. 

Find Nikolaj Wendelboe på LinkedIn her.

Er du også alumne fra Københavns Universitet? Klik her for at blive en del af KU's alumnenetværk.

Til toppen