21. december: Nils Brünner – Københavns Universitet

21. december: Behandling af brystkræft

Alumneforeningen Kubulus har sat fokus på forskningen på KU og bedt en række forskere og en tidligere universitetshistoriker om fortælle om aktuelle forskningsprojekter. Det er tilsammen blevet til de 24 låger i årets forskningsjulekalender, hvor du kan læse om alt fra naturmedicin til nanoscience.

I dagens låge fortæller Nils Brünner, professor på Institut for Veterinær Sygdomsbiologi på Det Biovidenskabelige Fakultet om sin forskning i behandling af brystkræft patienter.

Skræddersyet behandling til fremtidens brystkræft patienter 

På Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, KU-LIFE, findes Sino-Danish Breast Cancer Research Center, som er et center under Danmarks Grundforskningsfond.

Centret ledes af Professor Nils Brünner, som er cand. med og dr. med. fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Endvidere er der partnere fra Det Naturvidenskabelige Fakultet, SDU, Rigshospitalet og Århus Universitet. den kinesiske partner er Beijing Genomics Institute i Shenzhen.

Vi udvikler prædiktive biomarkører med det formål at kunne tilbyde fremtidens brystkræft patienter det man populært kalder skræddersyet behandling. Dette betyder, at der baseret på den molekylære signatur af den individuelle brystkræft patients tumor, skal sammensættes et medicinsk behandlingstilbud til den enkelte patient. Vi arbejder med DNA, RNA og protein-analyser på brystkræft cellelinier, gen-modificerede mus og materiale fra brystkræft patienter.

Du kan læse meget mere om forskningsprojektet her.

Mød også

I morgen kan du i Kubulus' forskningsjulekalender 2011 læse mere om et af de nye forskningsprojekter på Københavns Universitet.