Om bogen – Københavns Universitet

Thomas Espedal (1961) 

Tomas Espedal er en norsk forfatter fra Bergen, som debuterede allerede i 1988 med romanen En vill flukt av parfymer. Han har været med til at videreudvikle roman-genren gennem et snart voluminøst forfatterskab, hvor han med udgangspunkt i sit eget liv bevæger sig ud i litterære genrer som selvbiografi, digte, noveller, essays, rejseskildringer og dagbøger.

Han modtog i 2009 Kritikerprisen og den norske Gyldendalpris for bogen Imot kunsten og har i en periode boet i København. Han har tidligere været indstillet til Kritikerprisen for sin bog Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv.

En fyldig beskrivelse af hans forfatterskab og baggrund kan findes på hans profil på Forfatterweb.

Mod kunsten(2010)

Mod kunstener en dansk oversættelse af Tomas Espedals prisbelønnede norske roman Imot kunsten fra 2009. Bogen er en selvbiografisk roman hvor Espedal skriver om sin vej til forfatterskabet og det at være forfatter.

I en blanding af forskellige litterære genrer skriver han om sit liv som enlig far i Bergen, om sine forældre og om sine bedsteforældre. De individuelle historier bevæger sig fra forskellige punkter ind imod og igennem hinanden og skaber en unik historie som et resultat.