Læs mere om anmelderen – Københavns Universitet

Alumni > Bogsalonen > Mia Rahr Jacobsen > om anmelderen

Om anmelderen – cand.theol. i 2004

Mia Rahr Jacobsen blev cand.theol. fra Københavns Universitet i 2004. Året efter blev hun ordineret, og i 2005-07 var hun ansat som hiv- og aids-præst ved Helligaandskirken. Nu arbejder hun som gadepræst ved Trinitatis Kirke i København. Desuden er hun formand for Den Folkekirkelige Aids-tjeneste og medlem af arbejdsgruppen Krop, kirke og menneskelige relationer under Danske Kirkers Råd.

I sin funktion af gadepræst taler Mia Rahr Jacobsen med unge og udsatte i Københavns gader, men hun varetager også traditionelle præsteopgaver som højmesse, dåb, konfirmation, bryllup og begravelser. Dog får traditionen ofte et twist, når gadepræsten bruger moderne udtryksformer i gudstjenesterne. Eller når hun aktualiserer gudstjenester, fx ved at indgå i festivaler som Golden Days og Copenhagen Pride.

Den ugentlige natgudstjeneste er nok Mia Rahr Jacobsens signaturarbejde. Natgudstjensterne er bygget op som en traditionel gudstjeneste, men opleves anderledes. Kirken er kun oplyst af levende lys og visuals. Rytmisk eller elektronisk musik – jævnligt også digtoplæsning og film – indgår som en del af gudstjenesten. Natgudstjenester tiltaler unge, som også sætter pris på den uformelle form, hvor man kan komme og gå, ligge på madrasser på kirkegulvet og fokusere på at være til stede i nuet.

Portrætfoto v. Sille Arendt

Blogindlæg om Mia Rahr Jacobsens arbejde i Trinitatis Kirke