Læs mere om bogen – Københavns Universitet

Hal Koch - En biografi.  Af Jes Fabricius Møller(2009) 

Hal Koch (1904-63) var en af sin generations mest markante personligheder og pådrog sig som få andre både vrede og beundring. Hans spændte vidt, og bogen samler de mange facetter i hans liv og virke.

Politisk debattør, højskoleforstander, professor, kirkehistoriker og redaktør. Hal Koch varetog talrige funktioner. Et vendepunkt i hans liv blev besættelsen af Danmark, og Koch blev snart en af besættelsestidens mest fremtrædende meningsdannere. Som formand for Dansk Ungdomssamvirke trådte han ind på den politiske scene og fungerede krigen igennem som støtte for samlingspolitikken og samtidig som en af dens væsentligste kritikere. Efter krigen var han bland de første, der offentligt udstillede retsopgørets hykleri.

Jes Fabricius Møller.

Jes Fabrucius Møller er historiker, og har et imponerende forfatterskab bag sig. Foruden sit virke som adjunkt og forfatter er han også kommentator af kongelige begivenheder, foredragsholder samt anmelder af historisk litteratur på Politiken. Hans bog Hal Koch - en biografi udkom i 2009.