Læs mere om forfatteren – Københavns Universitet

Alumni > Bogsalonen > Lykke Friis > omforfatteren

John Heilemann og Mark Halperin

John Heilemann og Mark Halperin er begge journalister og begge har de beskæftiget sig med det politiske liv og de dertilhørende politiske valgkampagner i USA i det meste af deres journalistiske virke. Heilemann er fra New York Times, og har tidligere været på redaktioner som The New Yorker og The Economist. Halperin er redaktør og ledende politisk analytiker på Time, såvel som politisk redaktør på ABC News.

De to er altså ikke ukendte navne i den amerikanske mediebranche og deres udgivelse var ventet med spænding. Allerede inden de havde et færdigt manuskript at præsentere for deres forlægger (HarperCollins), menes de at være blevet tilbudt 500.000-900.000 dollars for bogen. Det siger måske lidt om forventningerne til udgivelsen, som da også kom til at ligge på toppen af bestsellerlisterne på både Amazon.com og i New York Times.

Selvom de to er skarpe analytiske skribenter og indholdet i Race of a Lifetime er baseret på den virkelige verdens valgkamp anno 2008, lægger de ikke skjul på, at de har hentet en del inspiration i skønlitteraturens verden. Begge har læst Joe Kleins Primary Colors, som netop handler om en kandidats kamp om pladsen i Det hvide hus.