Læs mere om bogen – Københavns Universitet

Peter Sloterdijk

Peter Sloterdijk er født 26 juni 1947. Han er professor i filosofi og medieteori ved University of Art and Design Karlsruhe og fungerer som filosof, TV-vært, kulturel videnskabsmand og essayist. I 2002 blev han co-vært på det tyske show Im Glashaus: Das Philosophische Quartett.

I 1980'erne arbejdede Peter Sloterdijk som freelance skribent, og udgav i 1983 debuten Kritik der zynischen Vernunft. Han har siden udgivet en række anmelderroste filosofiske værker primært på tysk.

Han er af enkelte anmeldere blevet kaldt Tysklands mest originale nulevende tænker.

Du kan læse mere om Peter Sloterdijk, på hans tyske hjemmeside.

Zorn und Zeit

Ved at genfortolke Iliaden, Alexandre Dumas's Greven af Monte Cristo, og de islamiske politiske optøjer i Paris, viser Peter Sloterdijk med sin bog, den fejlslutning at vreden er en følelse vi er i stand til at styre.

Den globale terrorisme og de økonomiske frustrationer har gjort stærke følelser synlige og konsekvenserne af voldelige udbrud vil ifølge Peter Sloterdijk afgøre internationale relationer i de kommende årtier.

For bedre at kunne reagere på raseri og dens kompleksitet, bryder Sloterdijk dristigt med indgroede dogmer og konstruerer en ny teori til at konfrontere konflikter.

Kilder: Litteraturnu, wikipedia, CUP mfl.