Læs mere om anmelderen – Københavns Universitet

Alumni > Bogsalonen > Jan Halborg Jensen > om anmelderen

Om anmelderen – professor i teoretisk kemi ved Kemisk Institut

Jan Halborg Jensen er født og opvokset på Ærø, men tog til USA på et udvekslingsophold som 16-årig. Det planlagte etårige ophold blev til 21 år. Gennem den tid fik han en BA fra Concordia College i 1989 og ph.d. i teoretisk kemi fra Iowa State University 1995. Derefter var han ansat som Assistant og Associate Professor i kemi ved University of Iowa indtil 2006, hvor han flyttede tilbage til Danmark med et Skou Stipendium. Siden da har han arbejdet på Kemisk Institut.

Teoretisk biokemi er Jan Halborg Jensen forskningsområde: Han udvikler softwareprogrammer og bruger dem til at simulere proteiners kemiske egenskaber. Han er en stor tilhænger af ’open science’ og deler sine forskningsresultater i offentligt tilgængelige tidsskrifter og blogs samt på Google+, YouTube, og Twitter. Hans softwareprogrammer deles ligeledes under en ’open source’ licens på Github. I 2012 stiftede han et nyt ’open access’ tidsskrift, Computational Chemistry Highlights; en såkaldt overlay journal, der fremhæver nye og interessante artikler inden for teoretisk kemi.

En anden af Jan Halborg Jensens lidenskaber er brug af IT-værktøjer i undervisningen. Han laver f.eks. videoforelæsninger, bruger online afstemningsværktøjer til at diskutere emner under forelæsningstimerne, og han udvikler nye simulationsprogrammer til undervisning.

I 2013 modtog han Københavns Universitets undervisningspris, Årets Harald. Samme år fik han A. Tovborg Jensen prisen fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. 

Jan Halborg Jensens CV 

Interview i Forskerforum (side 20-21)

Google+YouTube og Twitter: @janhjensen

Molecular Modeling Basics (blog)

Protein and Wave Functions (blog)

Computational Chemistry Highlights (tidsskrift)