Hitler - En biografi (2008)

En af de mest omdiskuterede personer i det 20. århundrede bliver i denne, 1045-sider lange, bog nøje fulgt fra den spæde fødsel i Østrig til selvmordet i tyskland af den britiske historiker Sir Ian Kershaw. Bogen er en sammenskrivning af Kershaw's tidligere bøger, Hitler 1889-1936: Hubris (1998) og Hitler 1936-1945: Nemesis (2000), hvor de forsknings-baserede elementer (noter, bibliografi) er blevet skåret væk for at skåne læseren.

Oversættelsen er af Lena Fluger og er udgivet af Gyldendals forlag.

Sir Ian Kershaw (1943)

Ian Kershaw er britisk historiker og professor ved University of Sheffield (pensioneret). Han er en af hvor tids mest anerkendte forskere i Tysklands historie i det 20. århundrede, Hitler og Det Tredje Rige. Kershaw er en discipel af den nu afdøde tyske historiker Martin Broszat og deltog i Broszats Bavarian Project, hvilket var medvirkende til at hans historiske fokus blev rettet mod tysklands menige befolkning og deres forhold til Hitler og nazismen.

Hitler har dog været det klareste fikspunkt i Kershaw's karriere og han har skrevet en lang række bøger og artikler om ham.  

Du kan læse et længere interview med Sir Ian Kershaw her (interviewet er på engelsk)