Om forfatteren – Københavns Universitet

Alumni > Bogsalonen > Ida Auken > omforfatteren

Tom Hodgkinson (1968)

Tom Hodgkinson er en britisk forfatter og redaktør på The Idler, et tidsskrift der helliger lediggang og dagdriveri, som han var med til at starte i 1993. Dette tidsskrift går let i tråd med hans livsfilosofi, som er baseret på en afslappet og rolig tilgang til livet, hvor nydelse er i højsædet og ord som stress, konkurrence og erhverv er pillet ud af hverdagen.

Hodgkinson har bidraget til The Guardian, The Sunday Times og The Sunday Telegraph ved flere lejligheder. Han har sågar også importeret absint til England og skabte i 2006 National Unawareness Day som bliver fejret den 1. november. 

How to be free. (2006)

Bogen er en guide til livet for det moderne menneske. Tom Hodgkinson trækker på alt fra middelalderen til franske eksistentialister og amerikanske beatdigtere i et forsøg på at vise verden at roden til større frihed ikke er at finde i et forbrugersamfund præget af hårdt arbejde og konkurrence, men snarere i et broderligt samfund baseret på livsnydere, menneskelig udvikling og personlig produktion.

How to be free er et samfundskritisk værk som gør op liberalismens idealer og ændrer fokusset for definitionen af personlig frihed.