Om anmelderen - Ib bondebjerg – Københavns Universitet

Alumni > Bogsalonen > Ib Bondebjerg > Om anmelderen

Om anmelderen – medieforsker og forfatter Ib Bondebjerg

Ib Bondebjerg blev i 1973 cand.mag. i dansk og litteraturvidenskab fra Københavns Universitet (KU). I 1978 afsluttede han sin ph.d. ved KU i nordisk litteratur, og han er i dag professor i medievidenskab ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling. Ib Bondebjerg har mange års erfaring som underviser og blev i år kåret som årets forsker ved Det Humanistiske Fakultet.

Som medieforsker og professor er Ib Bondebjergs forskningsfelt forankret i europæisk film og mediekultur, dokumentarfilm samt film- og medieteori. Ib Bondebjerg har bidraget til medieforskningen gennem adskillige udgivelser, udenlandske forskningsophold og gæsteforelæsninger, og han er pt. aktuel med bogen Engaging With Reality. Documentary and Globalization (Intellect Ltd 2014). Samtidig har han stået i spidsen for en række store nationale og internationale medieforskningsprojekter.

Ikke kun i den akademiske verden efterspørges Ib Bondebjergs ekspertise, han er også en hyppig brugt foredragsholder og mediedebattør. Han blogger bl.a. for videnskab.dk om europæisk film- og mediekultur. I juni 2014 var han blandt de forskere, som talte i Festsalen ved fejringen af ’Matadors mor’, Lise Nørgaard. 

Oversigt over Ib Bondebjergs publikationer
Om Ib Bondebjerg