Digitale relationer – Københavns Universitet

Alumni > Bogsalonen > Ib Bondebjerg > Digitale relationer

Digitale relationer – et styrkeområde på KU

KU’s styrkeområder

Månedens anmelder, Ib Bondebjerg, er tilknyttet det tværfaglige forskningsfelt digitale relationer, som er ét af KU’s i alt ni styrkeområder. Bogsalonen sætter i efteråret 2014 fokus på styrkeområderne ved at lade forskere fra styrkeområdernes projekter anbefale bøger inden for området, som de selv er inspirerede af.

Om digitale relationer

Næsten al kommunikation, analyse og talbehandling sker i dag ved hjælp af de it-værktøjer, som har revolutioneret vores verden. Men de store globale udfordringer inden for blandt andet sundhed og klima kan den digitale teknologi ikke løse isoleret. For at skabe de mest optimale løsninger må forskerne nedbryde traditionelle faggrænser, trække på ekspertise fra en række forskellige discipliner og koble dem med it.

Kommunikationsteknologi spiller en stor rolle i projekter som disse, og god og effektiv kommunikation i form af blandt andet velfungerende hjemmesider, søgemaskiner, oversættelsesprogrammer og talegenkendelse er uundværlige. Her arbejder Københavns Universitets forskere inden for fx sprogvidenskab, datalogi og medievidenskab målrettet med erhvervslivet og andre eksterne partnere om at skabe de bedste løsninger.

Mere om styrkeområdet digitale relationer