Læs mere om bogen – Københavns Universitet

Alumni > Bogsalonen > Divya Das > ombogen

Gangster - Brian Sandberg af Henrik Madsen (2010)

Bogen Gangster beskriver Brian Sandbergs udvikling fra talentfuld taekwondokæmper til berygtet narkohandler i 1990'erne. Han afslører, hvordan han blev medlem af Hells Angels - og senere smidt ud i 'bad standing'. Han fortæller om sine oplevelser i den københavnske underverden - heriblandt inderkredsen på Blågårds Plads - og om jetset miljøet, hvor han færdes scenevant. Endelig giver han et unikt indblik i Stein Bagger-sagen og den igangværende bandekrig, hvor Brian Sandberg spiller en hovedrolle.

Bogen er skrevet fra en uafhængig synsvinkel af journalist Henrik Madsen. Brian Sandberg har efterfølgende fået mulighed for at godkende sine egne citater og korrigere faktuelle fejl, men han har ikke haft indflydelse på bogens samlede fremstilling.

Henrik Madsen

Journalist Henrik Madsens forfatterskab har primært fokuseret på biografiske fremstillinger af forskellige kendte danskere, som har været i mediernes søgelys. Bl.a. Peter Brixtofte, Claus Riskjær Pedersen og Simon Spies har været under hans kritiske lys mens han samtidig har skildret politiets rolle i samfundet i sine tidlige forfatterdage i bøgerne Uro og Kriminelle Betjente. 

Bogen er udgivet af Ekstra Bladets Forlag og mere information om bogen kan findes på deres hjemmeside.