Rundvisning: Mød forskeren i sund aldring (begrænset antal pladser) – Københavns Universitet

KU Alumne > Alumnernes Dag 2018 > Program > Rundvisning: Center fo...

Rundvisning: Mød forskeren i sund aldring (begrænset antal pladser)

Ved Claus Desler Madsen, lektor v. Institut for Cellulær og Molekylær Medicin og en del af Center for Sund Aldring i Mærsk Tårnet.

De fleste af os dør ikke længere af infektioner som for 100 år siden, men af hjerte- karsygdomme, lungesygdomme og neurodegenerative sygdomme. For denne gruppe af sygdomme er den største risikofaktor ikke måden, vi lever på eller vores gener. Det er derimod, hvor gamle vi er. Sygdommene fører til lavere livskvalitet i en potentielt lang periode før en dødelig udgang. Det er en forudsætning for at bekæmpe disse sygdomme, at vi bliver endnu bedre til at forstå, hvordan kroppen ældes på celleniveau. Det er netop den forståelse, der forskes i ved Center for Sund Aldring.

På rundvisningen bliver I introduceret til nogle af de redskaber og metoder, der anvendes til at undersøge kroppens celler. I får et indblik i den aktuelle forskning, og hvordan resultaterne af afdelingens arbejde kan anvendes i samfundet i dag.

Claus Desler er lektor ved Center for Sund Aldring ved Københavns Universitet, hvor han har arbejdet som molekylærbiolog og aldringsforsker de seneste 9 år. Claus Desler specialiserer sig i processer i cellen. Særligt processerne som tillader cellen at bruge energien optaget fra kosten i mitokondrier, og de processer der sikrer, at cellen kan holde DNA skadefrit.

Der er ikke flere pladser på de fire rundvisninger, men der vil igennem hele dagen være mulighed for at gå på opdagelse i Mærsk Tårnet og tage elevatoren op til 15. etage, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt ud over København.

Læs mere om Claus Desler og årets mange andre oplægsholdere her.