Rundvisning: Mød forskeren i menneskets energistofskifte (begrænset antal pladser) – Københavns Universitet

KU Alumne > Alumnernes Dag 2018 > Program > Rundvisning: Center fo...

Rundvisning: Mød forskeren i menneskets energistofskifte (begrænset antal pladser)

Fedme, diabetes og de associerede alvorlige hjertekarsygdomme er nogle af vores største globale sundhedsudfordringer. Cellernes energistofskifte, også kaldet vores metabolisme, spiller en vigtig rolle i forskningen inden for forebyggelse og helbredelse af disse sygdomme. På Center for Metabolismeforskning undersøger forskerne, hvordan forskellige miljøfaktorer som diæt, fysisk aktivitet, medicin, rygning, temperaturpåvirkning og stress spiller sammen med vores individuelle genetik og former vores metaboliske helbred. På rundvisningen bliver I præsenteret for centrets aktuelle forskning. I ser, hvordan forskerne arbejder med at kortlægge de neuro-endokrine mekanismer, som styrer appetitreguleringen, energiomsætningen og individets motivation for at prioritere specifikke typer af fødevarer.

Christoffer Clemmensen er lektor og gruppeleder ved Center for Metabolismeforskning ved Københavns Universitet. Han er cand.scient i humanbiologi og har en ph.d. i molekylær farmakologi. Christoffer har tidligere arbejdet, først som postdoc og senere som gruppeleder, ved Helmholtz Diabetes Center i München. Han har et prestigefyldt Lundbeckfonden Fellowship, er medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab – Det Unge Akademi og har publiceret i bl.a. de anerkendte tidskrifter Nature og Cell.

Der er ikke flere pladser på de fire rundvisninger, men der vil igennem hele dagen være mulighed for at gå på opdagelse i Mærsk Tårnet og tage elevatoren op til 15. etage, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt ud over København.