Mærsk Tårnet – Københavns Universitet

Alumni > Alumnernes Dag 2018 > Mærsk Tårnet

Årets venue: Mærsk Tårnet

Dette års Alumnernes Dag foregår i Københavns Universitets nye prisbelønnede arkitektoniske perle - Mærsk Tårnet. Foruden akademisk fordybelse er der altså også gode muligheder for, at udforske og opleve den nye bygning til Alumnernes Dag 2018.

Tårnet er tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller og blev indviet i januar 2017. Det huser forskere og studerende, der af arkitekturen inviteres til samarbejde og sparring. Bygningen hører under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og skal være det nye internationale center for forskning og undervisning i sundhed og livsstilssygdomme.  

Laboratorier i verdensklasse

På 13 af tårnets 15 etager har nogle af verdens førende forskergrupper deres daglige gang. Foruden laboratorier i verdensklasse kan forskerne sparre med deres kolleger på åbne forskertorve. Således mødes den nyeste forskning i uformelle rum, hvor innovative idéer kan spire uden restriktioner.

Tårnets facade er beklædt med 3.300 dynamiske kobberskodder, hvoraf en tredjedel kan bevæges efter det daglige lysindfald. På denne mådes sikres et behageligt invendigt arbejdsmiljø, men ydermere reduceres energiforbruget til kølning, da skodderne skærmer for solens stråler. Denne arkitektoniske bevægelighed medfører et ændret udtryk af bygningen i takt med dagens femskridt.

Alumnernes Dag 2018 byder på rundvisninger i Mærsk Tårnet, hvor du kan komme tæt på den nyeste forskning inden for sundhedsvidenskab og opleve prisvindende arkitektur indefra.

Mærsk Tårnet, akkreditering Adam Mørk C.F. Møller

Besøg Mærsk Tårnets egen side her, og læs mere om KU's nye vartegn.