Alumnernes Dag 6. oktober 2018 – Københavns Universitet

Alumni > Alumnernes Dag 2018

Alumnernes Dag 6. oktober 2018

Til Alumnernes Dag 2018 kan du møde en række af KU's topforskere. Dagen holdes i det nybyggede Mærsk Tårnet og i de gamle, smukke bygninger ved Frue Plads, hvor forskningsoplæggene krydres med alumneindslag, rundvisninger og underholdning. Rektor åbner ballet, og eftermiddagens faglige program afsluttes med en tre-retters festmiddag.

Årets tema: Homo Digitalis - Mennesket og det menneskelige i den digitale nutid og fremtid

Nye teknologier og nye digitale muligheder forandrer vores liv og verden omkring os radikalt i disse år. Vi fører krig på nye måder, laver forretninger på nye måder, arbejder på nye måder og finder vores kærester og elskere på nye måder – eksemplerne er mange og fremtiden er gennemdigitaliseret.

Den digitale tidsalder kan ses som en revolution, men hvad sker der, når der er mennesker i den anden ende? Hvad betyder det eks. for måden vi er sammen på, at vi alle render rundt med Internettet i lommen? Hvilke etiske og moralske udfordringer skaber de massive datamængder, og hvordan er vi som samfund og individer ”digitalt” truet af eks. overvågning, manglende datasikkerhed og cyber crime? Og hvilke fantastiske muligheder giver digitaliseringen på sundhedsområdet for bedre diagnoser og differentieret behandling

Under temaet Homo Digitalis zoomer Københavns Universitet ind på nogle af de mange muligheder, udfordringer og dilemmaer som den digitale nutid og fremtid byder på – med et knivskarpt forskningsperspektiv!

Der er ikke flere ledige billetter til Alumnernes Dag 2018.