Blikket rettet mod erhvervslivet

Mit studie – dit studie med Tine Roed, direktør i DI og KU-alumne fra jura
Interview fra 2012

Tine Roed startede på jura-studiet i 1983, men havde vidst gennem hele gymnasietiden, at det var den vej hun ville vælge. Hun var blandt andet interesseret i de spilleregler, der regulerer samfundet og forklarer, at ”alt det der vedrørte erhvervslivet og internationale problemstillinger, synes jeg var utroligt spændende”.

Lyst til at diskutere

Jurastudierne på Københavns Universitet levede helt op til forventningerne. ”Der var en utrolig dynamik på studiet og en lyst til at diskutere”, fortæller Tine Roed og fortsætter ”Det var nogle studerende, der meget gerne ville involvere sig og som meget gerne ville engagere sig og gøre en forskel”.

På den måde kan Tine godt tilslutte sig udsagnet om at jurastuderende både er og var meget målrettede.

Blikket rettet mod erhvervslivet

Målrettet har Tine Roed da også selv været, og efter studierne fik hun hurtigt job i Finanstilsynet hvorefter det er gået slag i slag frem mod DI, hvor hun i dag sidder som direktør med en lang række  ansvarsområder.

Tine var også forbi Finansrådet, hvor hun både fik en god økonomisk indsigt og en god forståelse for de politiske processer.

Learning by doing

Selvom jura-studiet har været en rigtig god basisuddannelse for Tine Roed, har hun selvfølgelig været nødt til at bygge meget ovenpå nu, hvor hun sidder med både politik, jura og økonomi. ”Det har været learning by doing at få en mere økonomisk indsigt i samfundet og i erhvervslivet”, forklarer hun.

Men Tine føler, at hendes år på universitetet har givet hende en faglig og metodisk ballast, som hun kan bruge som direktør i DI. ”I dag er det jo ikke så meget den rigtige jura, jeg sidder med i konkrete juridiske sager. I dag er den metode man har fået med sig fra universitetet mig, der gør, at man er i stand til at sætte sig ned og løse en sværre problemstilling også under et vist tidspres”.

Udenlandsophold

Når Tine Roed skal pege på noget hun savnede under jurastudierne, er det, at hun ikke kom på udveksling og fik læst et semester i udlandet. ”Jeg kan godt misunde de nye studerende. Man kunne selvfølgelig godt komme ud og læse, men det var betydelig mere vanskeligt end i dag og universitetet havde ikke så meget fokus på det”, fortæller hun og fortsætter ”vi som arbejdsgivere forventer jo også at vores kandidater har været ude”.  Derfor er hun da heller ikke i tvivl om, at internationaliseringen har gjort jura-studierne endnu mere spændende.

Udfordringer og tempo

Selvom jurastudierne ikke har ført Tine Roed til udlandet, har de ført hende til en rigtig spændende arbejdsplads, hvor hun hver dag mødes af nye udfordringer. ”Min opgave er at tage sig af problemstillinger, der ikke har kunnet løses på andet niveau. Det vil sige, at det altid er en udfordrende og varieret dagligdag”, slutter hun.