Kreativitet var et af kodeordene


Mit studie – dit studie
med Keld Reinicke, programchef på TV 2 og KU-alumne fra medievidenskab
Interview fra 2012.

Da Keld Reinicke, programchef på TV 2 skulle vælge studie, vaklede han mellem at læse noget med medier og noget med computere. Men IT-uddannelserne dengang bestod kun af datalogi, hvilket Keld Reinicke syntes var lige lovlig langt væk fra virkelighedens verden.

”Kommunikation og IT var verdener fra hinanden dengang, vi taler jo om en tid før internettet”, forklarer Keld Reinicke, der valgte at forfølge sin interesse for TV, film og medier og derfor startede med at læse medievidenskab på Københavns Universitet i 1988.

En del af fællesskabet

Noget af det bedste ved at starte på medievidenskab var, at Keld Reinicke kom ind på et studie, hvor der var en helt masse andre studerende, der interesserede sig for det samme som ham. ”Det var måske noget af det der var mest eye-opening, at møde en masse mennesker, der var super cool og danne relationer, som jeg bruger den dag i dag”, fortæller han.

Keld Reinicke vidste ikke det store om film og medier inden han startede, men han valgte primært faget fordi han havde en lyst til at blive klogere på det. ”Når jeg taler med unge mennesker i dag, plejer jeg ellers at sige, at jo mere specifik man er jo tidligere, desto bedre er det”, fortæller Keld Reinicke der dog erkender at han ikke selv helt levede op til det. ”Jeg valgte medievidenskab fordi jeg tænkte, at det kunne være spændende”, forklarer han.

Belønnet for kreativitet

En ting står meget klart, når man spørger Keld Reinicke om, hvad der kendetegnede studiet. ”Kreativitet var et af kodeordene, og man blev belønnet for at være kreativ”, fortæller Keld Reinicke og uddyber, at dette selvfølgelig også betød at man engagerede sig i ting uden for studierne.

Selv brugte da blandt andet tiden uden for studierne på at dygtiggøre sig og til at få praktisk erfaring. Han arbejdede som student i et datafirma og så lavede han lokal-TV på Nørrebro.

Fra Nørrebro til CNN

Den tid som Keld Reinicke ikke brugte på studiet brugte han på at dyrke sin interesse for TV og en tilfældig formiddag faldt han over et ungdomsprogram på CNN, som han blev ret fascineret af. ”Jeg tænkte, der er sgu da lige mig. Jeg vil gerne lave ungdoms-TV, så mon ikke man kan komme i praktik der”, fortæller Keld Reinicke og pointerer at CNN altså var ”hot shit” i disse år.

Da Keld Reinicke var kommet til CNN’s hovedkvarter i Atlanta valgte han hurtigt at se på mulighederne for at kunne blive der længere tid. Det lykkedes og Keld Reinicke blev optaget på en producer-uddannelse på CNN, der kun tog 4 studerende ind om året, samtidig med at han færdiggjorde uddannelsen fra Københavns Universitet via fjernstudier. ”Det var super cool og også en af styrkerne ved medievidenskab, at det overhovedet kunne lade sig gøre”, fortæller han begejstret.

Ansvarlig for indholdet på TV 2

Nu bruger Keld Reinicke noget af alt det han har lært på både universitetet, Nørrebro lokal-TV og CNN i sin stilling som programchef for Danmarks største TV-kanal TV 2. ”Udfordringerne er kæmpestore blandt andet fordi, folk i gamle dage så TV 2 og DR lige meget hvad der skete. Men nu er der pludselig en masse kanaler og en masse muligheder” fortæller han.

Det er samtidig et stort ansvar at bestemme hvilke programmer familien Danmark skal se fredag aften klokken 20.00, men Keld Reinicke er ikke i tvivl om at universitetsuddannelsen giver ham en helt essentiel ballast. ”Jeg synes det var en fantastisk tid. Det kan godt være, at man ikke helt forstår hvad man skal bruge det til, når man står i det, men jeg ville slet ikke have dette job og kunne have det overblik, hvis ikke jeg havde gået på universitetet”, slutter han.