”Det var en intens tid på relationskontoen”

Mit studie – dit studie med Ann Marker, kommunikationsansvarlig på Teknologisk Institut og KU-alumne fra geologi
Interview fra 2012

Ann Marker startede på geologistudiet på Københavns Universitet i 1993, og ligesom geologistuderende Jeppe Bang Hebsgaard var det ikke noget hun altid havde vidst, at hun skulle læse. Men som Ann Marker selv forklarer det: ”Der var en blanding af teori og praksis som geologerne dyrker, som jeg tænkte kunne være spændende og så kastede jeg mig ud i det”.

Og på spørgsmålet om hvorvidt studiet så levede op til forventningerne svarer Ann Marker uden tøven. ”Det var fuldstændig fantastisk. Jeg vidste ikke så meget om det, da jeg startede, men blev bidt af det fra allerførste time og tænkte, det er bare helt rigtigt det her”.

Spejdere, dykkere og klatrere

”Man plejer at sige, at dem der læser geologi er spejdere, dykkere, vandrere eller klatrere, og der kunne jeg godt se mig selv”, lyder det fra Ann Marker, der fra første stund kunne identificere sig med sine medstuderende, når hun kiggede rundt i auditoriet. Samtidig fortæller hun, at der var et ekstremt tæt bånd på studiet, hvor identiteten som geologistuderende var meget stærk.

Ann Marker fremhæver også studiets størrelse, som havende stor betydning for sammenholdet. ”Vores kantine var sådan en lille en på størrelse med en lille lejlighed og der sad vi så og drak kaffe og røg smøger så ofte vi kunne komme til det – og vi kendte alle sammen hinanden”.

Derfor blev studiet også en meget ”intens tid på relationskontoen”, som Ann Marker beskriver det, hvor man brugte alle sine sommerferier på feltture med sine medstuderende.

Flair for formidling

Da Ann Marker i 2000 blev færdig som geolog ville hun egentlig gerne ud og arbejde som geolog, men der var ingen jobs at få for geologer på det tidspunkt. Derfor valgte hun at opgradere sit studiejob på Berlingske Tidende og dette blev vejen ind i en karriere, der har kredset mere om kommunikation end om geologi.

Efter et par år på Berlingske Tidende røg Ann videre til Danmarks Radio, hvor hun først arbejdede som meteorolog på vejret og derefter som vært på DR2 programmet Viden Om. ”Jeg blev bedt om at være vært på Viden Om, hvor jeg i den grad kunne bruge min uddannelse, dels til at få lavet vildt mange fede udsendelser om geologi men også til at formidle en masse naturvidenskabeligt stof”, fortæller Ann Marker blandt andet om tiden på DR.

Hemmelige rum

”Det bedste TV er der hvor du kan vise seerne nogle hemmelige rum. Og på universitetet og herude på Teknologisk Institut, hold kæft der findes mange hemmelige rum”, lyder det fra Ann Marker, der efter DR og et kort smut til EL-bilbranchen nu sidder som kommunikationsansvarlig på Teknologisk Institut.

Og selvom det umiddelbart kan synes langt væk fra studierne på geologi, så bruger Ann Marker hver dag sin naturvidenskabelige baggrund i formidlingsarbejdet på Teknologisk Institut. ”Jeg står ude sammen med partikelfysikere og tester mikrobølger eller tester om en ny type rude er stærk nok til at kunne erstatte tremmerne i Vestre Fængsel”, fortæller hun og pointerer at det i den forbindelse altså er meget nyttigt med en naturvidenskabelig baggrund.

”Selvom jeg godt kan ærgre mig over, at jeg ikke nåede at være geolog, så er jeg lige der hvor jeg gerne vil være”, slutter Ann Marker.