Lykke Friis fejret som æresalumne

Efter fire år på Københavns Universitet blev tidligere prorektor Lykke Friis fejret ved en afskedsreception i universitetets Festsal mandag 21. december 2009.

Og hvilken afsked det blev til for den karismatiske prorektor, en afsked der foruden mange festlige taler, også bød på en udnævnelse til æresalume. Således er Lykke Friis blevet æresmedlem af den alumneforening, som hun selv var med til at starte, og som hun har været bestyrelsesformand for siden 2007.

Fra grøn prorektor til klimaminister
Inden Lykkes udnævnelse blev det dog til en række taler, fra bestyrelsesformand Niels Strandberg og rektor Ralf Hemmingsen. Begge fremhævede de universitetets tidligere prorektor som en kvinde med fart på og som altid er et skridt foran.

Lykke Friis er som bekendt blevet headhuntet af statsminister Lars Løkke Rasmussen til stillingen som klima- og energiminister, men ifølge rektor har Lykke længe fungeret som klimaminister på KU. Lykke Friis har i den grad styrket klimadelen af universitetet og blandt andet kronet værket med lanceringen af Green Lighthouse, Danmarks første offentlige CO2- neutrale hus.

"KU for life"
Udover klimaet har en af Lykkes hjertesager på universitetet været etableringen af alumneforeningen, "Kubulus er dit værk" sagde bestyrelsesformand Niels Strandberg bl.a. i sin tale. Og efter fødselshjælp og kærlig pleje af foreningen kunne Lykke udnævnes til æresalumne af den nye formand, dekan på Det Juridiske Fakultet Henrik Dam.

 

Motivationen for udnævnelsen er bl.a., at Lykke Friis i sine næsten fire år som prorektor på Københavns Universitet har været en stærk drivkraft i universitetets bestræbelser på at åbne sig mere over for omverdenen. Lykke har med stort held arbejdet på at gøre Københavns Universitet mere synligt i forbindelse med store aktuelle begivenheder, f.eks. med en række begivenheder og events omkring det amerikanske præsidentvalg i 2008.

 

Mantraet i alumneforeningen har været KU for life og med ordene "du vil altid være en af os" overrakte dekan Henrik Dam Lykke det synlige bevis på, at hun nu kan kalde sig Æresalumne ved Københavns Universitet.