Dimittender og æresalumne hyldet i festsalen

Københavns Universitets historiske festsal på Frue Plads dannede rammen for en helt særlig dimission og alumne-begivenhed tirsdag aften d. 6. maj. Omkring tyve dimittender fra Økonomisk Institut kunne efter endt studietid kalde sig selv alumner og blev lykønsket i selskab af kærester, søskende, forældre og bedsteforældre. Men i år dimitterede de nyudklækkede kandidater til stemmen af en cand.polit. og KU-alumne, der har udlevet en karriere af internationalt format inden for både diplomati og økonomisk analyse; KU’s æresalumne Jørgen Ørstrøm Møller.

Efter Mette Gørtz’ (studieleder ved Økonomisk Institut) og prorektor Thomas Bjørnholms indledende taler til både dimittenderne og KU’s nye æresalumne, indtog Jørgen Ørstrøm Møller talerstolen og italesatte en reflekteret tankestrøm om verdensøkonomiens tilstand og vores måde at tænkte derpå.

Helt uden manuskript inddrog Ørstrøm Møller flere filosofiske anekdoter for at belyse, hvor stor en del af markedets kræfter, der reelt ikke eksisterer, men kun optræder i vores egne forestillinger. Således inspireret til egne fremtidige karrierer og arbejdsliv som økonomer, kvitterede aftenens dimittender og øvrige gæster med et højtlydende bifald.

Derpå blev salen budt på champagne og buffet. Håndtryk, smil og lykønskninger fik frit løb til tonerne af aftenens strygertrios klassiske fortolkninger. 

Se alle billederne fra arrangementet