Om anmelderen – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Alumni > Bogsalonen > Helle Brønnum Carlsen > Om anmelderen

Om anmelderen

Helle Brønnum Carlsen er alumne fra Københavns Universitet, hvor hun blev mag.art. i litteraturvidenskab i 1994. I 2004 blev hun ph.d. fra Danmarks Pædagogiske Universitet med en afhandling om mad og æstetik. Inden hun læste litteraturvidenskab, uddannede hun sig som lærer fra Hellerup Seminarium.

Mad er Helle Brønnum Carlsens store passion, og hun har en lang række kogebogsudgivelser bag sig og er også kendt for at have været madanmelder for dagbladet Politiken og for nu at være det for magasinet Smag og Behag.

Selv siger hun: ”Børn, æstetik og mad er mine største interesser: Maddannelse som en kvalifikation af den æstetiske dom, hvor viden, holdning og lyst spiller sammen i en ’gendigtning’ i mødet mellem subjektet og dets omverden".

I dag arbejder Helle Brønnum Carlsen på N. Zahles Seminarieskole, hvor hun underviser børn – og på læreruddannelsen Zahle, UCC, hvor hun er lektor i madkundskab.

Desuden udvikler hun madopskrifter for blade og institutioner, skriver fag- og kogebøger, holder foredrag og har været med til at skrive Undervisningsministeriets nye mål for faget madkundskab. 

Medlemskaber:

  • Danske Madanmeldere, 2002-, en forening der uddeler prisen Årets Ret
  • Københavns Madhus’ bestyrelse, 2006-
  • Danske Madpublicister (her som medlem af  bestyrelsen, 1992-2000 og 2002-05)
  • Det Danske Gastronomiske Akademi
  • Fødevareministeriets tænketank i forbindelse med plan for Mad Experimentarium 2010.

Udmærkelser:

  • Danske Gastronomiske Akademis Hædersdiplom i 2001
  • Danske Madpublicisters pris, sammen med Claus Meyer, for at afholde ’Smagens Dag’ i de danske folkeskoler i 1993.