2, 4 eller 6 panodiler - fremtidens medicin er skræddersyet til dig – Københavns Universitet

Alumni > Alumnernes Dag 2017 > Program > Personlig medicin

2, 4 eller 6 panodiler - fremtidens medicin er skræddersyet til dig

Ved professor Finn Cilius Nielsen

For første gang i historien har læger og forskere mulighed for at se ind i hvert enkelt menneske – og på den måde komme nærmere på at forstå sygdommes personbestemte arkitektur. Dette radikale nybrud er muligt, fordi vi nu kan undersøge menneskets samlede genom gennem såkaldt dyb sekventering, hvor vi for få tusinde kroner kan kigge på menneskets mere end 23.000 gener og deres udtryk – noget der var umuligt for blot få år siden.

Små forskelle i sammensætningen af vores genetiske byggesten gør os forskellige både af sind, højde og drøjde, men de bestemmer faktisk også hvor disponeret vi er for forskellige sygdomme. Ved personlig- eller præcisionsmedicin, søger man at tilpasse behandlingen til den enkelte patients genetiske baggrund. Håbet er, at det vil føre til flere raske og færre bivirkninger.

I oplægget vil professor Finn Cilius Nielsen fortælle om den nuværende status for genomisk medicin og give eksempler på betydningen af de mange nye muligheder.

Du kan opleve Finn Cilius og en lang række andre fantastiske oplægsholdere, når Alumnernes Dag 2017 løber af stablen lørdag d. 30. september.